Worki wytworzone z folii o grubości 65 mikronów dedykowane do pakowania próżniowego. Wymiary 20x14 cm. Opakowanie 100 szt.
Woreczki stworzone z wielowarstwowej folii: PA/PE, poliamid/polietylen o grubości 65 μm (mikronów). Polietylen jest asygnowany do kontaktu z żywnością a powłoka wyprodukowana z poliamidu zagwarantuje wysoką trwałość. Materiały wykonania zabezpieczają produkt przed zniszczeniem i przedłużają jego przydatność do spożycia.
Możliwość wykorzystywania w temperaturze od -20 do 95°C, przy czym temperatura maksymalna 95°C przez 30 min. Zakres temperatury zgrzewu 115-145°C.
Worki przeznaczone do pakowania próżniowego i:
• przechowywania w lodówce
• przechowywania w zamrażarce
• gotowania niskotemperaturowego Sous Vide – do 70°C. Przy obróbce w wyższych temperaturach zaleca się przeprowadzenie prób.
Tlen odpowiada za psucie się żywności podczas jej przechowywania oraz zmianę jej smaku, rozwój pleśni, wysychanie i utlenianie witamin. Zredukowana do minimum ilość powietrza w szczelnie zamkniętym worku foliowym zezwala na zachowanie poprzez długi czas przechowywania, świeżości, zapachu, adekwatnej konsystencji, wartości odżywczych oraz bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Pakowanie próżniowe jest najlepszym sposobem na zabezpieczenie produktów spożywczych o przeróżnej konsystencji, świeżych lub gotowych do spożycia.
Dzięki tej metodzie osiągalne jest przechowanie surowego mięsa, wędlin, ascetycznych i wędzonych ryb, serów, owoców, warzyw, gotowych dań, zup i sosów i ich pasteryzację.
Dzięki specjalnie dostosowanej grubości oraz rodzajowi dwóch tworzyw stanowiących warstwy worka realne jest po za przechowywaniem, zastosowanie worków w procesach obróbki nisko temperaturowej zarówno w środowisku pary jak i wody. Metoda ta pozwala na bezpieczne zapakowanie, marynowanie, obróbkę termiczną a następnie przechowanie gotowego dania bez wyjmowania go z worka. Metoda Sous Vide jest postępowym sposobem przygotowywania potraw stosowaną przez najkorzystniejszych szefów kuchni. Ze względu na własności i sposób wykonania, worki moletowane można stosować do każdego typu pakowarek.
Worki gładkie mogą być używane tylko do pakowarek komorowych.
Uwaga:
Woreczki sprzedawane w paczkach po 100 szt. Wartość przekazana za opakowanie 100 szt.