Worki stworzone z folii o grubości 65 mikronów asygnowane do pakowania próżniowego. Rozmiary 30x20 cm. Opakowanie 100 szt.
Woreczki produkowane z wielowarstwowej folii: PA/PE, poliamid/polietylen o grubości 65 μm (mikronów). Polietylen jest przeznaczony do kontaktu z żywnością a powłoka wytworzona z poliamidu zagwarantuje wysoką wytrzymałość. Materiały wykonania zabezpieczają produkt przed zniszczeniem i przedłużają jego przydatność do spożycia.
Możliwość stosowania w temperaturze od -20 do 95°C, przy czym temperatura maksymalna 95°C poprzez 30 min. Zakres temperatury zgrzewu 115-145°C.
Worki dedykowane do pakowania próżniowego, a także:
• przechowywania w lodówce
• przechowywania w zamrażarce
• gotowania niskotemperaturowego Sous Vide – do 70°C. Przy obróbce w wyższych temperaturach zaleca się przeprowadzenie prób.
Tlen odpowiada za psucie się żywności podczas jej przechowywania i zmianę jej smaku, rozwój pleśni, wysychanie, a także utlenianie witamin. Zredukowana do minimum ilość powietrza w szczelnie zamkniętym worku foliowym zezwala na zachowanie poprzez długi czas przechowywania, świeżości, zapachu, stosownej konsystencji, wartości odżywczych i bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Pakowanie próżniowe jest najlepszym sposobem na zabezpieczenie produktów spożywczych o różnej konsystencji, świeżych lub gotowych do spożycia.
Dzięki tej metodzie realne jest przechowanie ascetycznego mięsa, wędlin, bezkompromisowych i wędzonych ryb, serów, owoców, warzyw, gotowych dań, zup i sosów i ich pasteryzację.
Dzięki specjalnie przypasowanej grubości i rodzajowi dwóch tworzyw stanowiących warstwy worka realne jest po za przechowywaniem, zastosowanie worków w procesach obróbki nisko temperaturowej równocześnie w środowisku pary jak i wody. Metoda ta zezwala na bezpieczne zapakowanie, marynowanie, obróbkę cieplną a następnie przechowanie gotowego dania bez wyjmowania go z worka. Metoda Sous Vide jest innowacyjnym sposobem przygotowywania potraw wykorzystywaną przez najkorzystniejszych szefów kuchni. Ze względu na własności i sposób wykonania, worki moletowane można stosować do każdego rodzaju pakowarek.
Worki gładkie mogą być używane tylko do pakowarek komorowych.
Uwaga:
Woreczki sprzedawane w paczkach po 100 szt. Wartość przekazana za opakowanie 100 szt.