Menu
Zamknij

Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego - Budzyńska Anna, Matras-Bolibok Anna (opr. broszurowa)

Biblioteka biznesu

Opis

Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak dużym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.
W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają w głównej mierze na rozwijaniu konkretnych stron, używaniu szans i przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek typowo należy skoncentrować się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na solidne.
Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają obszerne widocznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego, a także decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długotrwałej strategii konkurowania.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.