Mateusz Morka
725 202 007 (9.00 - 16.00), 32 284 70 32
m.morka@cafesilesia.pl
Wysokiej klasy kolbowy ekspres do kawy z segmentu pół-profesjonalnego. Profesjonalne elementy i drobne wymiary sprawiają że ekspres Bezzera BZ16 pozwala się radować świetnym espresso czy cappuccino w domowym zaciszu. Pokrywa ekspresu została produkowana z wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304 (14301). Ekspres zaimplementowany 4l zbiornik na wodę, dzięki temu nie potrzebuje podpięcia do wody.
Ekspres Bezzera BZ16 został zaopatrzony w profesjonalną, gastronomiczną grupę zaparzającą o średnicy 58mm. Jest to autorska, elektrycznie podgrzewana grupa Bezzery. Charakteryzuje się ona istotnie krótszym czasem nagrzewania (ok 20-30 min.) w porównaniu do grup ogrzewanych poprzez termosyfon. Proponuje na dodatek wysoką stabilność termiczną.
Wersja DE pozwala na pojemnościowe zaprogramowanie dozy wody dla 4 specjałów kawowych,, a także manualną (ciągłą) ekstrakcję. Obsługiwany jest za pomocą panelu przyciskowego, co użytkowanie ekspresu jest proste i komfortowe.
Sercem ekspresu jest 2l, miedziany bojler z wymiennikiem ciepła (HX), co gwarantuje niezwykle wysoką sprawność, a także stabilność termiczną. Rozwiązanie takie wykorzystywane jest w gastronomicznych maszynach i zezwala na ciągłą pracę ekspresu, a także jednoczesne przygotowywanie kawy, a także spienianie mleka.
Ekspres ma funkcję automatycznego dobierania wody w bojlerze, oraz zabezpieczenie przed pracą bez wody.
W ekspresie zaimplementowano wysokowydajną pompę wibracyjną, która gwarantuje trafne ciśnienie do przygotowania espresso. Dwa manometry umożliwia ciągłą kontrolę parametrów pracy ekspresu – ciśnienia w bojlerze i ciśnienia pompy.
Wysokowydajna dysza pary pozwala uzyskać wspaniale spienione, kremowe mleko w kilka sekund. Dzięki czemu z łatwością przygotujemy genialne mleczne specjały takie jak cappuccino czy latte. Ekspres został także zaopatrzony w dyszę wrzątku.
komfortowe, obszerne pokrętła zaworów wygodne użytkowanie ekspresu.