Opis:
- fachowe płyty grillowe asygnowane do obróbki termicznej mięs, ryb, warzyw i owoców itp.
- zastrzeżony system pośredniego grzania, w którym komponenty są zanurzone w szczelnej komorze wypełnionej płynem diatermicznym zezwala na równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty
- delikatna obróbka termiczna w niższej temperaturze (210–240°C) zezwala na przygotowywanie zdrowszych i smaczniejszych potraw
- urządzenie całkowicie tworzone ze stali nierdzewnej
- panel dotykowy dostosowany do potrzeb każdego użytkownika
- cyfrowy ekran pokazuje rzeczywistą temperaturę płyty grzejnej
- niższe zużycie energii w kontraście do klasycznych płyt grillowych
- brak ryzyka przypalenia i wysuszenia żywności
- zachowanie naturalnych smaków, a także zmniejszenie utraty atrybuty odżywczych przyrządzanych potraw
- zredukowane wydzielanie ciepła w środku kuchni oraz promieniowania grzejnego
- łatwość utrzymania urządzenia w czystości dzięki prostej budowę
- niska emisja dymu kuchennego wytworzonego podczas obróbki
- brak wydzielania substancji toksycznych, a także skażeń
- postępowy system ogrzewania pozwalający starannie ustawiać temperaturę
- brak wahań temperatury nawet przy przygotowywaniu mrożonek
- możliwość obróbki cieplnej produktów mrożonych bez ryzyka utraty na jakości i soczystości
- możliwość krojenia potraw bezpośrednio na płycie grzejnej
- wyjmowana tacka ociekowa
- gustowny wygląd
- prostota używania zezwala na szybszą i bardziej skuteczną pracę w kuchni
- możliwość mycia płyty cieplnej choćby w sytuacji gdy jest jeszcze gorąca znacznie przyspiesza pracę
- istnieje możliwość dokupienia dopełniającej pokrywy do każdego modelu
- dzięki pokrywie grill staje się wszechstronny i pozwala doskonale przyrządzić każdą potrawę, przeznaczona do pokaźnych kawałków mięsa, mięsa z kością i ryb
- istnieje możliwość dokupienia podstaw
cechy technologiczne:
- rozmiary zewnętrzne: 800x700x460
- moc [kW]: 5,4
- zasilanie [V]: 400
- waga [kg]: 84,5
- rodzaj płyty: gładka
Dlaczego warto wybrać płytę grillową Zernike?
- Możliwość mycia płyty roboczej w dowolnym momencie, podczas obróbki cieplnej, bez zmiany temperatury na powierzchni
- Równomierna i zrównoważona temperatura na całej powierzchni do przyrządzania posiłków dzięki opatentowanemu systemowi grzania pośredniego
- wykorzystanie niższej temperatury wyraźnie zmniejsza promieniowanie cieplne i emisję dymu
- kształt bez spoin i połączeń spawanych skomplikowanych do czyszczenia.
- Działa w niższych temperaturach aniżeli jakakolwiek inna technologia do grillowania albo smażenia, dzięki temu nie ulega niszczeniu jak inne urządzenia
- większa – w porównaniu do tac ociekowych, w które zaopatrzone są tradycyjne grille.Tackę starczy przekręcić do góry, by ją wyjąć, co usprawnia jej opróżnianie
- Dzięki nowemu panelowi sterowanie urządzeniem jest jeszcze prostsze, skrupulatniejsze, a także bardziej użyteczne. Jednym kliknięciem możesz ustawić program albo wybrać czas trwania obróbki cieplnej
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski