Opis:
- fachowe płyty grillowe dedykowane do obróbki cieplnej mięs, ryb, warzyw i owoców itp.
- opatentowany system pośredniego grzania, w którym części są zanurzone w szczelnej komorze wypełnionej płynem diatermicznym umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty
- delikatna obróbka termiczna w niższej temperaturze (210–240°C) umożliwia przygotowywanie zdrowszych, a także smaczniejszych potraw
- urządzenie w całości stworzone ze stali nierdzewnej
- panel dotykowy dostosowany do potrzeb każdego użytkownika
- cyfrowy ekran demonstruje rzeczywistą temperaturę płyty cieplnej
- niższe zużycie energii w porównaniu do konwencjonalnych płyt grillowych
- brak ryzyka przypalenia i wysuszenia żywności
- zachowanie naturalnych smaków oraz zmniejszenie utraty parametry odżywczych przyrządzanych potraw
- zredukowane wydzielanie ciepła we wnętrzu kuchni oraz promieniowania grzewczego
- łatwość utrzymania urządzenia w czystości dzięki prostej budowę
- niska emisja dymu kuchennego wyprodukowanego w trakcie obróbki
- brak wydzielania substancji toksycznych oraz zanieczyszczeń
- postępowy system ogrzewania zezwalający starannie ustawiać temperaturę
- brak wahań temperatury choćby przy przygotowywaniu mrożonek
- możliwość obróbki termicznej produktów mrożonych bez ryzyka utraty na jakości i soczystości
- możliwość krojenia potraw bezpośrednio na płycie grzewczej
- wyjmowana tacka ociekowa
- wytworny wygląd
- prostota użytkowania zezwala na szybszą i bardziej produktywną pracę w kuchni
- możliwość mycia płyty cieplnej choćby w przypadku gdy jest jeszcze gorąca wyraźnie przyspiesza pracę
- istnieje możliwość dokupienia uzupełniającej pokrywy do każdego modelu
- dzięki pokrywie grill staje się wszechstronny i pozwala perfekcyjnie przyrządzić każdą potrawę, przeznaczona do sporych kawałków mięsa, mięsa z kością i ryb
- istnieje możliwość dokupienia podstaw
parametry techniczne:
- rozmiary zewnętrzne: 800x700x460
- moc [kW]: 5,4
- zasilanie [V]: 400
- waga [kg]: 84,5
- wariant płyty: gładka
Dlaczego warto wybrać płytę grillową Zernike?
- Możliwość mycia płyty roboczej w dowolnym momencie, podczas obróbki cieplnej, bez zmiany temperatury na powierzchni
- Równomierna i zrównoważona temperatura na całej powierzchni do przyrządzania posiłków dzięki opatentowanemu systemowi grzania pośredniego
- zastosowanie niższej temperatury widocznie obniża promieniowanie grzejne i emisję dymu
- kształt bez spoin i połączeń spawanych trudnych do czyszczenia.
- Działa w niższych temperaturach niżeli jakakolwiek inna technologia do grillowania albo smażenia, dzięki temu nie ulega niszczeniu jak inne urządzenia
- pokaźniejsza – w porównaniu do tac ociekowych, w które wyekwipowane są konwencjonalne grille.Tackę starczy przekręcić do góry, żeby ją wyjąć, co usprawnia jej opróżnianie
- Dzięki nowemu panelowi sterowanie urządzeniem jest jeszcze prostsze, precyzyjniejsze i bardziej funkcjonalne. Jednym kliknięciem możesz ustawić program albo wybrać czas trwania obróbki termicznej
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski