Opis:
- fachowe płyty grillowe przeznaczone do obróbki cieplnej mięs, ryb, warzyw i owoców itp.
- opatentowany system pośredniego grzania, w którym elementy są zanurzone w szczelnej komorze wypełnionej płynem diatermicznym zezwala na równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty
- delikatna obróbka cieplna w niższej temperaturze (210–240°C) pozwala na przygotowywanie zdrowszych i smaczniejszych potraw
- urządzenie w całości wytworzone ze stali rdzoodpornej
- panel dotykowy dopasowany do potrzeb każdego użytkownika
- cyfrowy ekran prezentuje rzeczywistą temperaturę płyty grzewczej
- niższe zużycie energii w porównaniu do tradycyjnych płyt grillowych
- brak ryzyka przypalenia i wysuszenia żywności
- zachowanie naturalnych smaków i zmniejszenie utraty atrybuty odżywczych przyrządzanych potraw
- zredukowane wydzielanie ciepła w środku kuchni, a także promieniowania grzejnego
- łatwość utrzymania urządzenia w czystości dzięki prostej budowę
- niska emisja dymu kuchennego stworzonego w trakcie obróbki
- brak wydzielania substancji toksycznych, a także zanieczyszczeń
- postępowy system ogrzewania pozwalający dokładnie ustawiać temperaturę
- brak wahań temperatury nawet przy przygotowywaniu mrożonek
- możliwość obróbki termicznej produktów mrożonych bez ryzyka utraty na jakości i soczystości
- możliwość krojenia potraw bezpośrednio na płycie grzewczej
- wyjmowana tacka ociekowa
- wykwintny wygląd
- prostota używania pozwala na szybszą i bardziej efektywną pracę w kuchni
- możliwość mycia płyty grzejnej choćby w sytuacji gdy jest jeszcze gorąca istotnie przyspiesza pracę
- istnieje możliwość dokupienia dopełniającej pokrywy do każdego modelu
- dzięki pokrywie grill staje się wszechstronny i pozwala perfekcyjnie przyrządzić każdą potrawę, dedykowana do dużych kawałków mięsa, mięsa z kością i ryb
- istnieje możliwość dokupienia podstaw
parametry techniczne:
- rozmiary zewnętrzne: 800x700x460
- moc [kW]: 5,4
- zasilanie [V]: 400
- waga [kg]: 84,5
- typ płyty:1/2 gładka, 1/2 ryflowana
Dlaczego warto wybrać płytę grillową Zernike?
- Możliwość mycia płyty roboczej w dowolnym momencie, w trakcie obróbki cieplnej, bez zmiany temperatury na powierzchni
- Równomierna i jednostajna temperatura na całej powierzchni do przyrządzania posiłków dzięki opatentowanemu systemowi grzania pośredniego
- zastosowanie niższej temperatury znacznie ogranicza promieniowanie grzejne i emisję dymu
- zarys bez spoin i połączeń spawanych skomplikowanych do czyszczenia.
- Działa w niższych temperaturach niżeli jakakolwiek inna technika do grillowania lub smażenia, dzięki temu nie ulega niszczeniu jak inne urządzenia
- większa – w kontraście do tac ociekowych, w które wyposażone są konwencjonalne grille.Tackę wystarczy przekręcić do góry, żeby ją wyjąć, co ułatwia jej opróżnianie
- Dzięki nowemu panelowi sterowanie urządzeniem jest jeszcze prostsze, staranniejsze oraz bardziej użyteczne. Jednym kliknięciem możesz ustawić program lub wybrać czas trwania obróbki termicznej
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski