Opis:
- fachowe płyty grillowe dedykowane do obróbki termicznej mięs, ryb, warzyw i owoców itp.
- opatentowany system pośredniego grzania, w którym elementy są zanurzone w szczelnej komorze wypełnionej płynem diatermicznym pozwala na równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty
- delikatna obróbka cieplna w niższej temperaturze (210–240°C) umożliwia przygotowywanie zdrowszych, a także smaczniejszych potraw
- urządzenie całkowicie wytwarzane ze stali nierdzewnej
- panel dotykowy przypasowany do potrzeb każdego użytkownika
- cyfrowy wyświetlacz prezentuje rzeczywistą temperaturę płyty cieplnej
- niższe zużycie energii w porównaniu do konwencjonalnych płyt grillowych
- brak ryzyka przypalenia i wysuszenia żywności
- zachowanie naturalnych smaków, a także zmniejszenie utraty parametry odżywczych przyrządzanych potraw
- zredukowane wydzielanie ciepła we wnętrzu kuchni i promieniowania cieplnego
- łatwość utrzymania urządzenia w czystości dzięki prostej budowę
- niska emisja dymu kuchennego wytwarzanego w trakcie obróbki
- brak wydzielania substancji toksycznych, a także zanieczyszczeń
- progresywny system ogrzewania pozwalający precyzyjnie ustawiać temperaturę
- brak wahań temperatury nawet przy przygotowywaniu mrożonek
- możliwość obróbki termicznej produktów mrożonych bez ryzyka utraty na jakości i soczystości
- możliwość krojenia potraw bezpośrednio na płycie cieplnej
- wyjmowana tacka ociekowa
- wysmakowany wygląd
- prostota stosowania umożliwia szybszą i bardziej wydajną pracę w kuchni
- możliwość mycia płyty grzewczej nawet w sytuacji gdy jest jeszcze gorąca istotnie przyspiesza pracę
- istnieje możliwość dokupienia dopełniającej pokrywy do każdego modelu
- dzięki pokrywie grill staje się wszechstronny i pozwala nieprzeciętnie przyrządzić każdą potrawę, przeznaczona do obfitych kawałków mięsa, mięsa z kością i ryb
- istnieje możliwość dokupienia podstaw
parametry technologiczne:
- wymiary zewnętrzne: 1200x900x460
- moc [kW]: 10,8
- zasilanie [V]: 400
- waga [kg]: 175,5
- typ płyty: ryflowana
Dlaczego warto wybrać płytę grillową Zernike?
- Możliwość mycia płyty roboczej w dowolnym momencie, w trakcie obróbki cieplnej, bez zmiany temperatury na powierzchni
- Równomierna i jednostajna temperatura na całej powierzchni do przyrządzania posiłków dzięki opatentowanemu systemowi grzania pośredniego
- użycie niższej temperatury istotnie zniża promieniowanie grzejne i emisję dymu
- kształt bez spoin i połączeń spawanych nieprzystępnych do czyszczenia.
- Działa w niższych temperaturach niż jakakolwiek inna technika do grillowania albo smażenia, dzięki czemu nie ulega niszczeniu jak inne urządzenia
- pokaźniejsza – w kontraście do tac ociekowych, w które wyposażone są klasyczne grille.Tackę wystarczy przekręcić do góry, żeby ją wyjąć, co usprawnia jej opróżnianie
- Dzięki nowemu panelowi sterowanie urządzeniem jest jeszcze prostsze, precyzyjniejsze i bardziej ergonomiczne. Jednym kliknięciem możesz ustawić program lub wybrać czas trwania obróbki cieplnej
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski