Opis:
- fachowe płyty grillowe przeznaczone do obróbki termicznej mięs, ryb, warzyw i owoców itp.
- zastrzeżony system pośredniego grzania, w którym elementy są zanurzone w szczelnej komorze wypełnionej płynem diatermicznym zezwala na równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty
- delikatna obróbka termiczna w niższej temperaturze (210–240°C) pozwala na przygotowywanie zdrowszych i smaczniejszych potraw
- urządzenie w całości wytworzone ze stali rdzoodpornej
- panel dotykowy dopasowany do potrzeb każdego użytkownika
- cyfrowy ekran prezentuje rzeczywistą temperaturę płyty grzewczej
- niższe zużycie energii w porównaniu do konwencjonalnych płyt grillowych
- brak ryzyka przypalenia i wysuszenia żywności
- zachowanie naturalnych smaków i zmniejszenie utraty właściwości odżywczych przyrządzanych potraw
- zredukowane wydzielanie ciepła w środku kuchni i promieniowania cieplnego
- łatwość utrzymania urządzenia w czystości dzięki prostej budowę
- niska emisja dymu kuchennego produkowanego podczas obróbki
- brak wydzielania substancji toksycznych, a także zanieczyszczeń
- innowacyjny system ogrzewania pozwalający dokładnie ustawiać temperaturę
- brak wahań temperatury choćby przy przygotowywaniu mrożonek
- możliwość obróbki termicznej produktów mrożonych bez ryzyka utraty na jakości i soczystości
- możliwość krojenia potraw bezpośrednio na płycie grzewczej
- wyjmowana tacka ociekowa
- szykowny wygląd
- prostota stosowania umożliwia szybszą i bardziej efektywną pracę w kuchni
- możliwość mycia płyty grzewczej choćby w sytuacji gdy jest jeszcze gorąca wyraźnie przyspiesza pracę
- istnieje możliwość dokupienia uzupełniającej pokrywy do każdego modelu
- dzięki pokrywie grill staje się wszechstronny i pozwala doskonale przyrządzić każdą potrawę, asygnowana do znacznych kawałków mięsa, mięsa z kością i ryb
- istnieje możliwość dokupienia podstaw
parametry technologiczne:
- wymiary zewnętrzne: 400x700x460
- moc [kW]: 2,7
- zasilanie [V]: 400
- waga [kg]: 55,5
- rodzaj płyty: gładka
Dlaczego warto wybrać płytę grillową Zernike?
- Możliwość mycia płyty roboczej w dowolnym momencie, podczas obróbki termicznej, bez zmiany temperatury na powierzchni
- Równomierna i jednostajna temperatura na całej powierzchni do przyrządzania posiłków dzięki opatentowanemu systemowi grzania pośredniego
- zastosowanie niższej temperatury znacznie zmniejsza promieniowanie cieplne i emisję dymu
- zarys bez spoin i połączeń spawanych trudnych do czyszczenia.
- Działa w niższych temperaturach niżeli jakakolwiek inna technologia do grillowania lub smażenia, dzięki czemu nie ulega niszczeniu jak inne urządzenia
- pokaźniejsza – w porównaniu do tac ociekowych, w które wyekwipowane są konwencjonalne grille.Tackę wystarczy przekręcić do góry, żeby ją wyjąć, co usprawnia jej opróżnianie
- Dzięki nowemu panelowi sterowanie urządzeniem jest jeszcze prostsze, staranniejsze oraz bardziej poręczne. Jednym kliknięciem możesz ustawić program lub wybrać czas trwania obróbki termicznej
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski