Opis:
- fachowe płyty grillowe przeznaczone do obróbki cieplnej mięs, ryb, warzyw i owoców itp.
- opatentowany system pośredniego grzania, w którym komponenty są zanurzone w szczelnej komorze wypełnionej płynem diatermicznym zezwala na równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty
- delikatna obróbka cieplna w niższej temperaturze (210–240°C) zezwala na przygotowywanie zdrowszych, a także smaczniejszych potraw
- urządzenie całkowicie produkowane ze stali rdzoodpornej
- panel dotykowy dobrany do potrzeb każdego użytkownika
- cyfrowy wyświetlacz przedstawia rzeczywistą temperaturę płyty grzewczej
- niższe zużycie energii w kontraście do konwencjonalnych płyt grillowych
- brak ryzyka przypalenia i wysuszenia żywności
- zachowanie naturalnych smaków, a także zmniejszenie utraty właściwości odżywczych przyrządzanych potraw
- zredukowane wydzielanie ciepła we wnętrzu kuchni oraz promieniowania grzewczego
- łatwość utrzymania urządzenia w czystości dzięki prostej budowę
- niska emisja dymu kuchennego wytwarzanego w trakcie obróbki
- brak wydzielania substancji toksycznych, a także skażeń
- postępowy system ogrzewania pozwalający starannie ustawiać temperaturę
- brak wahań temperatury choćby przy przygotowywaniu mrożonek
- możliwość obróbki termicznej produktów mrożonych bez ryzyka utraty na jakości i soczystości
- możliwość krojenia potraw bezpośrednio na płycie cieplnej
- wyjmowana tacka ociekowa
- wyszukany wygląd
- prostota użytkowania umożliwia szybszą i bardziej produktywną pracę w kuchni
- możliwość mycia płyty grzewczej nawet w sytuacji gdy jest jeszcze gorąca znacznie przyspiesza pracę
- istnieje możliwość dokupienia dodatkowej pokrywy do każdego modelu
- dzięki pokrywie grill staje się wszechstronny i pozwala świetnie przyrządzić każdą potrawę, dedykowana do znacznych kawałków mięsa, mięsa z kością i ryb
- istnieje możliwość dokupienia podstaw
parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne: 400x900x460
- moc [kW]: 3,6
- zasilanie [V]: 400
- waga [kg]: 58,5
- typ płyty: gładka
Dlaczego warto wybrać płytę grillową Zernike?
- Możliwość mycia płyty roboczej w dowolnym momencie, w trakcie obróbki termicznej, bez zmiany temperatury na powierzchni
- Równomierna i stabilna temperatura na całej powierzchni do przyrządzania posiłków dzięki opatentowanemu systemowi grzania pośredniego
- wykorzystanie niższej temperatury widocznie zmniejsza promieniowanie cieplne i emisję dymu
- zarys bez spoin i połączeń spawanych trudnych do czyszczenia.
- Działa w niższych temperaturach niż jakakolwiek inna technologia do grillowania lub smażenia, dzięki temu nie ulega niszczeniu jak inne urządzenia
- pokaźniejsza – w porównaniu do tac ociekowych, w które wyekwipowane są tradycyjne grille.Tackę starczy przekręcić do góry, aby ją wyjąć, co upraszcza jej opróżnianie
- Dzięki nowemu panelowi sterowanie urządzeniem jest jeszcze prostsze, precyzyjniejsze i bardziej użyteczne. Jednym kliknięciem możesz ustawić program lub wybrać czas trwania obróbki cieplnej
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski