Opis:
- profesjonalne płyty grillowe dedykowane do obróbki termicznej mięs, ryb, warzyw i owoców itp.
- opatentowany system pośredniego grzania, w którym elementy są zanurzone w szczelnej komorze wypełnionej płynem diatermicznym pozwala na równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty
- delikatna obróbka termiczna w niższej temperaturze (210–240°C) zezwala na przygotowywanie zdrowszych i smaczniejszych potraw
- urządzenie w pełni wyprodukowane ze stali rdzoodpornej
- panel dotykowy dostosowany do potrzeb każdego użytkownika
- cyfrowy ekran przedstawia rzeczywistą temperaturę płyty grzejnej
- niższe zużycie energii w kontraście do konwencjonalnych płyt grillowych
- brak ryzyka przypalenia i wysuszenia żywności
- zachowanie naturalnych smaków, a także zmniejszenie utraty parametry odżywczych przyrządzanych potraw
- zredukowane wydzielanie ciepła w środku kuchni oraz promieniowania grzewczego
- łatwość utrzymania urządzenia w czystości dzięki prostej budowę
- niska emisja dymu kuchennego wytwarzanego w trakcie obróbki
- brak wydzielania substancji toksycznych i skażeń
- innowacyjny system ogrzewania zezwalający dokładnie ustawiać temperaturę
- brak wahań temperatury choćby przy przygotowywaniu mrożonek
- możliwość obróbki termicznej produktów mrożonych bez ryzyka utraty na jakości i soczystości
- możliwość krojenia potraw bezpośrednio na płycie cieplnej
- wyjmowana tacka ociekowa
- wytworny wygląd
- prostota stosowania zezwala na szybszą i bardziej skuteczną pracę w kuchni
- możliwość mycia płyty cieplnej nawet w przypadku gdy jest jeszcze gorąca widocznie przyspiesza pracę
- istnieje możliwość dokupienia dodatkowej pokrywy do każdego modelu
- dzięki pokrywie grill staje się wszechstronny i pozwala wspaniale przyrządzić każdą potrawę, przeznaczona do wielkich kawałków mięsa, mięsa z kością i ryb
- istnieje możliwość dokupienia podstaw
właściwości techniczne:
- wymiary zewnętrzne: 1200x800x460
- moc [kW]: 9,6
- zasilanie [V]: 400
- rodzaj płyty: gładka
Dlaczego warto wybrać płytę grillową Zernike?
- Możliwość mycia płyty roboczej w dowolnym momencie, podczas obróbki termicznej, bez zmiany temperatury na powierzchni
- Równomierna i stabilna temperatura na całej powierzchni do przyrządzania posiłków dzięki zastrzeżonemu systemowi grzania pośredniego
- wykorzystanie niższej temperatury widocznie zniża promieniowanie cieplne i emisję dymu
- kształt bez spoin i połączeń spawanych skomplikowanych do czyszczenia.
- Działa w niższych temperaturach niż jakakolwiek inna technika do grillowania lub smażenia, dzięki czemu nie ulega niszczeniu jak inne urządzenia
- większa – w kontraście do tac ociekowych, w które wyekwipowane są konwencjonalne grille.Tackę wystarczy przekręcić do góry, żeby ją wyjąć, co usprawnia jej opróżnianie
- Dzięki nowemu panelowi sterowanie urządzeniem jest jeszcze prostsze, staranniejsze oraz bardziej funkcjonalne. Jednym kliknięciem możesz ustawić program lub wybrać czas trwania obróbki termicznej
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski