Kolendra
Uprawiaj świeżą kolendrę w swym domu!
Kolendra - znane zioło z cytrusowym tonem uwielbiane na całym świecie. Wszystkie części kolendry są jadalne, ale świeże liście i suszone nasiona są głównie użytkowane w gotowaniu. Liście kolendry są nad wyraz bogate w witaminę A, C i K, z umiarkowaną zawartością minerałów dietetycznych.
Korzyści z Click & Grow Cilantro:
- Najłatwiejszy sposób na radość z kolendry poprzez cały rok
- Prosty dostęp do zdrowych witamin, minerałów
- W naszych ogrodach domowych kolendra będzie rosła bez wysiłku
- Z ogrodu na talerz - poznaj świat świeżych ziół na potrawach
Coriandrum sativum
Jadalna roślina.
Kiełki za: 1 - 2 tygodnie
Trwa do: 8 tygodni
Zakres temperatur: 18-30 ° C
- Cilantro jest dedykowane do uprawy na świeże liście, a nie na nasiona.
- Na początku kolendra może rosnąć powoli i na boki. Wzrost wkrótce przyspieszy, a rośliny znowu zaczną rosnąć w górę.
- Możesz rozpocząć zbieranie pojedynczych liści zewnętrznych około miesiąca po posadzeniu - Twoja roślina będzie produkować więcej z miejsca wzrostu.
- Cały strąk należy zebrać w ciągu około dwóch miesięcy.