Profesjonalna patelnia indukcyjna ze stali rdzoodpornej, o średnicy 32 cm oraz objętości 4,0 l.
Patelnia YATO Professional Kitchen Equipment przeznaczona jest do mistrzowskiego zastosowania w branży gastronomicznej. Świetnie pasuje do smażenia wszelkiego rodzaju potraw.
wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytkowania w gastronomii. Najważniejszą zaletą patelni wyprodukowanych z tego typu stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% pokaźniejsze, w porównaniu ze typowymi patelniami wytworzonymi ze stali 304. Cechuje je dodatkowo podwyższona niepodatność na uszkodzenia mechaniczne, a także działanie kwasów naturalnych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są niepodatne na energiczne szorowanie powierzchni.
Co ważne, patelnie tworzone ze stali rodzaju 21/0 nie zawierają zgubnych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu.
Specjalna budowa dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co rozszerza stopień użycia ciepła i skuteczność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie obniża także ryzyko przypalenia potraw.
Specjalna wkładka ferromagnetyczna w dnie umożliwia stosowanie patelni YATO na każdym typu kuchenek, takich jak: - elektryczna - indukcyjna - gazowa - ceramiczna
Boczne ściany patelni stworzone są z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej charakterystyczne naczynia ze stali typu 304.
W patelniach YATO zastosowano stanowczo masywne i nienagrzewające się, konkretnie zamocowane uchwyty. Zapewnia to bezpieczeństwo i wieloletnią trwałość stosowania. Przeznaczenie / użycie przeznaczona do mistrzowskiego użycia w branży gastronomicznej. Rewelacyjnie nadaje się do smażenia wszelkiego typu potraw.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.