Menu
Zamknij

Elektryczny piec obrotowy piekarniczy | rotacyjny | 15 blach | 24 kW | 400V | 1150x1390x2320 | Rotorbake E4 15T Classic

Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Opis

Opis:

  • mistrzowski elektryczny piec obrotowy włoskiej produkcji, który pozwala pomiędzy innymi na wypiekanie wyrobów piekarniczo-cukierniczych
  • nieprzeciętnie sprawdzi się w piekarniach, cukierniach, pizzeriach, restauracjach, sklepach i marketach
  • Piec pomieści wózki o obszerności 15 blach cukierniczych o wymiarach 400x600, 400x800 albo 460x660 mm
  • Wózek z blachami obraca się w komorze pieczenia wokół własnej osi, zapewniając tym samym rewelacyjny i równomierny wypiek
  • Wielowentylatorowy system BakeAIR z autorewersem zapewniającym równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w komorze
  • dokładna 5 stopniowa regulacja szybkości obrotowej wentylatorów umożliwia przypasowanie przepływu powietrza do rodzaju wypiekanego artykułu
  • Tryb półstatyczny dla produktów delikatnych w obróbce
  • wyposażony w samoczynny systemBakeSTEAM, kontrolujący poziom naparowania i wilgotności w komorze pieca, a także natryskowy system generowania pary
  • Funkcja Multi-timer pozwalająca na ustawienie czasu obróbki osobno dla każdej półki
  • Pięć trybów pracy pieca: obróbka konwekcyjna, konwekcyjno-parowa, konwekcyjna z nawilżaniem, konwekcyjna z użyciem gorącego powietrza oraz obróbka z naparowaniem
  • Wstępne nagrzewanie
  • Program chłodzenia komory pieca
  • użyteczny dotykowy panel sterowania z cyfrowym wyświetlaczem
  • Piec ma wstępnie zapisane programy gotowania, z możliwością korzystania z bazy przepisów online, a także ustawienia własnych spersonalizowanych programów (wgrywanie przepisów - wymagany port USB)
  • Powiadomienie dźwiękowe po zakończeniu programu gotowania
  • Funkcja opóźnionego startu cyklu obróbki
  • automatyczne otwieranie kominaBakeDRY, z możliwością częściowego otwarcia i ustawienia czasu otwarcia
  • zaopatrzony w podwójny parownikRotorBake zezwalający na wytworzenie pokaźniejszej ilości pary, funkcjonalnej między innymi w przypadku gotowania potraw bezglutenowych
  • nadzwyczajna innowacyjna izolacja cieplna zagwarantuje znikome straty ciepła w komorze pieca i niskie zużycie energii
  • Drzwi z zespolonymi podwójnymi szybami termoizolacyjnymi z niskoemisyjnego szkła K Glass™, zaopatrzonego w specjalną powłokę, która zagwarantuje nadzwyczajną izolację cieplną i oszczędność energii
  • System autodiagnostyczny namierzający i raportujący błędy i usterki
  • W standardzie piec wyekwipowany jest w hak do mocowania i podwieszania wózka we wnętrzu komory pieczenia
  • Platforma obrotowa do podnoszenia wózków, przypasowana do pracy z własnymi wózkami wypiekowymi o wymiarach i wysokości innych standardowe - za dopłatą
  • Platforma obrotowa zalecana jest w sytuacji dużych wózków z ciężką zawartością
  • Wózek 15-półkowy na blachy o rozmiarach 400x600, 400x800 lub 460x660 mm - za dopłatą
  • Port USB do zapisywania i wgrywania programów, eksportu danych HACCP i aktualizacji oprogramowania - za dopłatą
  • obudowa zewnętrzna wytworzona ze stali nierdzewnej - za dopłatą
  • Opcja zasilania urządzenia na 230V – za dopłatą

Wyposażenie uzupełniające:

  • RTRB-ROT4/5 - Platforma obrotowa
  • RTRB-USB - Port USB
  • RTRB-SS - obudowa zewnętrzna ze stali nierdzewnej
  • RTRB-15T - Wózek 15-półkowy na blachy o rozmiarach 400x600, 400x800 lub 460x660 mm

właściwości technologiczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 1150x1390x2320
  • pojemność blach: 15x 400x600/400x800/460x660
  • Odległość pomiędzy prowadnicami [mm]: 93
  • Moc [kW]: 24
  • Maks. Temperatura [°C]: 270
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 615

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.