Opis:
- mistrzowski elektryczny piec obrotowy włoskiej produkcji, który pozwala pomiędzy innymi na wypiekanie wyrobów piekarniczo-cukierniczych
- nieprzeciętnie sprawdzi się w piekarniach, cukierniach, pizzeriach, restauracjach, sklepach i marketach
- Piec pomieści wózki o obszerności 15 blach cukierniczych o wymiarach 400x600, 400x800 albo 460x660 mm
- Wózek z blachami obraca się w komorze pieczenia wokół własnej osi, zapewniając tym samym rewelacyjny i równomierny wypiek
- Wielowentylatorowy system BakeAIR z autorewersem zapewniającym równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w komorze
- dokładna 5 stopniowa regulacja szybkości obrotowej wentylatorów umożliwia przypasowanie przepływu powietrza do rodzaju wypiekanego artykułu
- Tryb półstatyczny dla produktów delikatnych w obróbce
- wyposażony w samoczynny systemBakeSTEAM, kontrolujący poziom naparowania i wilgotności w komorze pieca, a także natryskowy system generowania pary
- Funkcja Multi-timer pozwalająca na ustawienie czasu obróbki osobno dla każdej półki
- Pięć trybów pracy pieca: obróbka konwekcyjna, konwekcyjno-parowa, konwekcyjna z nawilżaniem, konwekcyjna z użyciem gorącego powietrza oraz obróbka z naparowaniem
- Wstępne nagrzewanie
- Program chłodzenia komory pieca
- użyteczny dotykowy panel sterowania z cyfrowym wyświetlaczem
- Piec ma wstępnie zapisane programy gotowania, z możliwością korzystania z bazy przepisów online, a także ustawienia własnych spersonalizowanych programów (wgrywanie przepisów - wymagany port USB)
- Powiadomienie dźwiękowe po zakończeniu programu gotowania
- Funkcja opóźnionego startu cyklu obróbki
- automatyczne otwieranie kominaBakeDRY, z możliwością częściowego otwarcia i ustawienia czasu otwarcia
- zaopatrzony w podwójny parownikRotorBake zezwalający na wytworzenie pokaźniejszej ilości pary, funkcjonalnej między innymi w przypadku gotowania potraw bezglutenowych
- nadzwyczajna innowacyjna izolacja cieplna zagwarantuje znikome straty ciepła w komorze pieca i niskie zużycie energii
- Drzwi z zespolonymi podwójnymi szybami termoizolacyjnymi z niskoemisyjnego szkła K Glass™, zaopatrzonego w specjalną powłokę, która zagwarantuje nadzwyczajną izolację cieplną i oszczędność energii
- System autodiagnostyczny namierzający i raportujący błędy i usterki
- W standardzie piec wyekwipowany jest w hak do mocowania i podwieszania wózka we wnętrzu komory pieczenia
- Platforma obrotowa do podnoszenia wózków, przypasowana do pracy z własnymi wózkami wypiekowymi o wymiarach i wysokości innych standardowe - za dopłatą
- Platforma obrotowa zalecana jest w sytuacji dużych wózków z ciężką zawartością
- Wózek 15-półkowy na blachy o rozmiarach 400x600, 400x800 lub 460x660 mm - za dopłatą
- Port USB do zapisywania i wgrywania programów, eksportu danych HACCP i aktualizacji oprogramowania - za dopłatą
- obudowa zewnętrzna wytworzona ze stali nierdzewnej - za dopłatą
- Opcja zasilania urządzenia na 230V – za dopłatą
Wyposażenie uzupełniające:
- RTRB-ROT4/5 - Platforma obrotowa
- RTRB-USB - Port USB
- RTRB-SS - obudowa zewnętrzna ze stali nierdzewnej
- RTRB-15T - Wózek 15-półkowy na blachy o rozmiarach 400x600, 400x800 lub 460x660 mm
właściwości technologiczne:
- wymiary zewnętrzne [mm]: 1150x1390x2320
- pojemność blach: 15x 400x600/400x800/460x660
- Odległość pomiędzy prowadnicami [mm]: 93
- Moc [kW]: 24
- Maks. Temperatura [°C]: 270
- Zasilanie [V]: 400
- Waga [kg]: 615