Opis:
- fachowy gazowy piec obrotowy włoskiej produkcji, który pozwala pomiędzy innymi na wypiekanie wyrobów piekarniczo-cukierniczych
- idealnie stanie na wysokości zadania w piekarniach, cukierniach, pizzeriach, restauracjach, sklepach i marketach
- Piec pomieści wózki o objętości 15 blach cukierniczych o wymiarach 400x600, 400x800, 460x660, 500x700 lub 600x650 mm
- Wózek z blachami obraca się w komorze pieczenia wokół własnej osi, gwarantując tym samym rewelacyjny i równomierny wypiek
- Wielowentylatorowy system BakeAIR z autorewersem zapewniającym równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w komorze
- Piec posiada wymiennik ciepła umieszczony wewnątrz komory wypiekowej wokół wentylatorów, gwarantując tym samym maksymalną skuteczność i zmniejszenie zużycia energii
- dokładna 5 stopniowa regulacja prędkości obrotowej wentylatorów pozwala na dopasowanie przepływu powietrza do rodzaju wypiekanego produktu
- Tryb półstatyczny dla produktów delikatnych w obróbce
- zaopatrzony w automatyczny systemBakeSTEAM, kontrolujący poziom naparowania i wilgotności w komorze pieca i natryskowy system generowania pary
- Funkcja Multi-timer pozwalająca na ustawienie czasu obróbki osobno dla każdej półki
- Pięć trybów pracy pieca: obróbka konwekcyjna, konwekcyjno-parowa, konwekcyjna z nawilżaniem, konwekcyjna z wykorzystaniem gorącego powietrza, a także obróbka z naparowaniem
- Wstępne nagrzewanie
- Program chłodzenia komory pieca
- Komora spalania pieca wytworzona jest z najwyższej jakości stali rdzoodpornej AISI 316, a także objęta jest 7-letnią gwarancją
- funkcjonalny dotykowy panel sterowania z cyfrowym wyświetlaczem
- Piec posiada wstępnie zapisane programy gotowania, z możliwością korzystania z bazy przepisów online, a także ustawienia własnych spersonalizowanych programów (wgrywanie przepisów - wymagany port USB)
- Powiadomienie dźwiękowe po zakończeniu programu gotowania
- Funkcja opóźnionego startu procesu obróbki
- samoczynne otwieranie kominaBakeDRY, z możliwością częściowego otwarcia i ustawienia czasu otwarcia
- wyekwipowany w podwójny parownikRotorBake pozwalający na wytworzenie obszerniejszej ilości pary, ergonomicznej między innymi w przypadku gotowania potraw bezglutenowych
- świetna nowoczesna izolacja termiczna zagwarantuje śladowe straty ciepła w komorze pieca i niskie zużycie energii
- Drzwi z zespolonymi podwójnymi szybami termoizolacyjnymi z niskoemisyjnego szkła K Glass™, zaopatrzonego w specjalną powłokę, która zagwarantuje nadzwyczajną izolację grzewczą i oszczędność energii
- System autodiagnostyczny lokalizujący i raportujący błędy i usterki
- W standardzie piec wyposażony jest w hak do mocowania i podwieszania wózka wewnątrz komory pieczenia
- Platforma obrotowa do podnoszenia wózków, dopasowana do pracy z własnymi wózkami wypiekowymi o rozmiarach i wysokości innych typowe - za dopłatą
- Platforma obrotowa zalecana jest w sytuacji obszernych wózków z ciężką zawartością
- Wózek 15-półkowy na blachy o rozmiarach 400x600, 400x800, 460x660, 500x700 albo 600x650 mm - za dopłatą
- Port USB do zapisywania i wgrywania programów, eksportu danych HACCP i aktualizacji oprogramowania - za dopłatą
- pokrywa zewnętrzna wytworzona ze stali rdzoodpornej - za dopłatą
Wyposażenie dopełniające:
- RTRB-ROT4/5 - Platforma obrotowa
- RTRB-USB - Port USB
- RTRB-SS - obudowa zewnętrzna ze stali rdzoodpornej
- RTRB-15T - Wózek 15-półkowy na blachy o rozmiarach 400x600, 400x800, 460x660, 500x700 albo 600x650 mm
cechy techniczne:
- rozmiary zewnętrzne [mm]: 1150x1390x2320
- pojemność blach: 15x 400x600/400x800/460x660/500x700/600x650
- Odległość między prowadnicami [mm]: 93
- Moc [kW]: 34,8
- Maks. Temperatura [°C]: 270
- Zasilanie [V]: gaz/230
- Waga [kg]: 715