Piec Hendi Nano 20xGN 1/1, Piece konwekcyjno-parowe Hendi Nano, sterowanie manualne: – nadzwyczajne do wszelkiego rodzaju kuchni w restauracjach, barach, stołówkach do pieczenia ciast, pieczywa, mięs, ryb, drobiu, – Dzięki funkcji zaparowania możliwe przygotowanie delikatnych, i zdrowych potraw z ryb, warzyw, – Bezpośrednie wytwarzanie pary, – Konwekcja (termoobieg) czyli wymuszony obieg gorącego, powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury, w całej komorze gotowania.
Wentylator zaciąga powietrze z komory a następnie przepuszcza, je przez grzałki nagrzewając je. Nagrzane powietrze powraca z obu stron na potrawy znajdujące, się w pojemnikach GN, umieszczonych na prowadnicach.
– sprawne silniki wentylatorów o mocy 250 W każdy, z autorewersem i o dwóch szybkościach 1400/2800 obr./min, – Bezpośrednie wytwarzanie pary przez natrysk wody na grzałki. 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania, – Elektrycznie regulowany zawór odpowietrzający, dla zapewnienia, trafnego przepływu powietrza w komorze gotowania, – Mechaniczny Timer: 0-120 min, – Lampki kontrolne termostatu i funkcji zaparowania, – Wentylator (albo wentylatory) o zmiennym kierunku obrotów, – Halogenowe oświetlenie komory, – Drzwi z podwójnym przeszkleniem, chłodzeniem grawitacyjnym, i mechanizmem otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego umycia, – łatwo demontowalne prowadnice na GN-y, – Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, przystępna, w demontażu w celu czyszczenia albo wymiany, – oraz komora w pełni wyprodukowana z wysokogatunkowej, stali rdzoodpornej, – Odpływ w dnie komory pieca, – Przyłącze wody: ¾", max 30°C, 150-200 kPa (2 bar), wyłącznie, uzdatniona, zmiękczona,, Producent:Hendi, Sterowanie:elektryczny, sterowanie manualne, Linia:Nano, objętość komory:wózek 20x GN 1/1, odległość pomiędzy prowadnicami:67mm, termostat:do +285°C, timer:0 do 120 min, moc (W):28,5kw, napięcie (V):400, waga w kg:250, wymiary zewnętrzne (mm):1050x940x(H)1900 mm, ilość wentylatorów:3 z autorewersem