Opis:
- mistrzowski i nad wyraz wydajny gazowy kocioł warzelny z grzaniem pośrednim z linii 900
- stworzone jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w produkcji kotłów warzelnych
- zezwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie albo gotowanie na parze mrożonych albo półgotowych potraw
- rewelacyjnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych
- Kocioł jest pośrednio ogrzewany przy pomocy pary wodnej wytworzonej w przestrzeni pomiędzy płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, zagwarantuje równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
- Kocioł ma automatyczny system napełniania wodyi elektroniczny układ kontroli jej poziomu w płaszczu wodnym do wymaganego poziomu, sterowanego za pomocą zaworu elektromagnetycznego
- Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z dwoma osobnymi przyłączami do wody uzdatnionej i zimnej wody z sieci
- Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się przy pomocy zaworu w postaci kranu albo zaworu spustowego, z możliwością podłączenia odpływu do kanalizacji
- Kran spustowy 6/4 cala z obszernym przepustem, upraszczającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym wykorzystaniem
- w sytuacji niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest zastosowanie zmiękczacza do wody, żeby zachować walory smakowe wody, a także zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
- Zawór bezpieczeństwaz ciśnieniomierzem broniący kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w czasie ogrzewania i odpowietrzania podczas uruchamiania i usuwania podciśnienia powstającego w trakcie fazy schładzania
- Kocioł ekspresowo nagrzewa się do maksymalnej mocy
- Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy umożliwia utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
- Dno zbiornika warzelnego stworzone z blachy o grubości 2,5 mm
- precyzyjna 5-stopniowa regulacja mocy grzania i jonizacyjna elektroda zapłonowa
- Kocioł ma opcjonalną możliwość zamówienia wersji z mieszalnikiem (brak możliwości poprodukcyjnego domówienia i zamontowania) - za dopłatą
- Mieszadło jest wyjmowane i umożliwia produkcję pomiędzy innymi sosów, musów owocowych, przecierów, dżemów, smalcu, konfitur, kisielu, budyniu, likieru, polew, lekko gęstych rzeczy
- Ramiona miksujące, łopatki mieszalnika mogą zostać stworzone na zamówienie i przypasowane pod rodzaj mieszanego towaru, maksymalizując sprawność całego cyklu miksowania
- w pełni wytwarzany z najwyższej jakości stali rdzoodpornej
- Kocioł może być zasilany gazem ziemnym albo gazem z butli – prosimy o wybór dysz przy składaniu zamówienia
- Urządzenie posiada dokument TÜV, a także certyfikat B11, zezwalający na podłączenie kotła do komina
- Możliwość zamówienia kotła z dotykowym panelem sterowania - za dopłatą
- Podwójny system bezpieczeństwa, fachowy system gazowy i użycie najwyższej jakości elementów zezwala na długotrwałe i bezpiecznie działania oraz eksploatację kotła warzelnego
- Spaliny można odprowadzać do komina lub okapu, opcjonalnie realne jest zamówienie specjalnego komina widocznego na zdjęciach - za dopłatą
- Nóżki z regulowaną wysokością
- Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
- Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
cechy techniczne:
- wymiary zewnętrzne [mm]: 900x900x900
- pojemność [l]: 100
- objętość zbiornika ogrzewacza [l]: 30
- Napełnianie wodą: automatyczne
- System grzania: pośredni
- Przyłącze wody uzdatnionej: 1/2"
- Przyłącze wody zimnej: 1/2"
- Zawór spustowy: 6/4"
- Zapłon: elektroda jonizacyjna
- Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 60
- Moc [kW]: 14,5
- typ gazu: G20/G30
- Przyłącze gazowe: 1/2"
- Zasilanie [V]: 230
- Waga [kg]: 128