Menu
Zamknij

Kocioł warzelny parowy z grzaniem pośrednim | opcja mieszadła | 100 l | zużycie pary ~50 kg/h | 900x900x900 mm | RQLR-101N

Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Opis

Opis:

  • profesjonalny i szczególnie sprawny parowy kocioł warzelny z grzaniem pośrednim z linii 900
  • wyprodukowane jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w tworzeniu kotłów warzelnych
  • umożliwia gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie albo gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw
  • nieprzeciętnie stanie na wysokości zadania w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub przeróżnego rodzaju lokalach gastronomicznych
  • Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary technicznej pochodzącej z zewnętrznej instalacji parowej, stworzonej w przestrzeni między płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, gwarantuje równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
  • Standardowo kocioł wyekwipowany jest w odwadniacz parowy oraz automatyczny odpowietrznik
  • Odwadniacz parowy umożliwia odprowadzanie kondensatu zbierającego się w dolnej części ogrzewacza, natomiast odpowietrznik automatycznie odpowietrza ogrzewacz
  • wyekwipowany w ręczny system dopełnianie wody w płaszczu wodnym
  • Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą przy pomocy kranu z obrotową wylewką, z przyłączem zimnej wody z sieci
  • Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się przy pomocy zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego
  • Kran z zaworem 2 cale, upraszczający opróżnianie kotła, z blokadą przed przypadkowym wykorzystaniem
  • w sytuacji niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest użycie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody i zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
  • Kocioł ekspresowo nagrzewa się do maksymalnej mocy
  • Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy pozwala na utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
  • Dno zbiornika warzelnego tworzone z blachy o grubości 2,5 mm
  • zaopatrzony w zawór parowy pozwalający na płynną regulację mocy i dopływu pary, z manometrem
  • zastosowany sprężynowy zawór bezpieczeństwa, który zapobiega wzrostowi ciśnienia w komorze parowej powyżej dopuszczalnego ciśnienia
  • Kocioł posiada opcjonalną możliwość zamówienia wersji z mieszalnikiem (brak możliwości poprodukcyjnego domówienia i zamontowania) - za dopłatą
  • Mieszadło jest wyjmowane i pozwala na produkcję pomiędzy innymi sosów, musów owocowych, przecierów, dżemów, smalcu, konfitur, kisielu, budyniu, likieru, polew, lekko gęstych rzeczy
  • w pełni wytworzony z najwyższej jakości stali nierdzewnej
  • Podwójny system bezpieczeństwa, mistrzowski system parowy i użycie najwyższej jakości komponentów umożliwia długookresowe i bezpiecznie działania oraz eksploatację kotła warzelnego
  • Ciśnienie pary w sieci nie powinno być wyższe niżeli 0,5 bara! w przypadku przekroczenia tej wartości wymagana jest zainstalowanie zaworu bezpieczeństwa
  • Nóżki z dostosowywaną wysokością
  • Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
  • Wszystkie części mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

atrybuty techniczne:

  • rozmiary zewnętrzne [mm]: 900x900x900
  • pojemność [l]: 100
  • Napełnianie wodą: ręczne
  • System grzania: pośredni
  • Przyłącze wody zimnej: 1/2"
  • Przyłącze pary: 1"
  • Przyłącze instalacji kondensatu: 3/4"
  • Średnica zaworu spustowego: 2"
  • Zużycie pary [kg/h]: ~50
  • Maksymalne zużycie pary [kg/h]: 100
  • Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 40
  • Waga [kg]: 110

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.