Menu
Zamknij

Kocioł warzelny parowy z grzaniem pośrednim | opcja mieszadła | 200 l | maks. zużycie pary 70 kg/h | RQK-200NR

Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Opis

Opis:

  • mistrzowski i niezwykle wydajny kolisty parowy kocioł warzelny z grzaniem pośrednim
  • wytwarzane jako rezultat ponad 40 letniego doświadczenia w wytwarzaniu kotłów warzelnych
  • umożliwia gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych albo półgotowych potraw
  • idealnie stanie na wysokości zadania w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne albo różnorodnego typu lokalach gastronomicznych
  • Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary technologicznej pochodzącej z zewnętrznej instalacji parowej, wytwarzanej w przestrzeni pomiędzy płaszczami z podwójnymi ściankami, o ciśnieniu roboczym 0,5 bar, gwarantuje równomierne ogrzanie bez ryzyka przypalenia
  • Standardowo kocioł zaopatrzony jest w odwadniacz parowy oraz samoczynny odpowietrznik
  • Odwadniacz parowy zezwala na odprowadzanie kondensatu zbierającego się w dolnej części ogrzewacza, natomiast odpowietrznik automatycznie odpowietrza ogrzewacz
  • wyekwipowany w ręczny system dopełnianie wody w płaszczu wodnym
  • Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą przy pomocy kranu z obrotową wylewką, z przyłączem zimnej wody z sieci
  • Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego
  • Kran z zaworem 2 cale, usprawniający opróżnianie kotła, z blokadą przed przypadkowym wykorzystaniem
  • w przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest użycie zmiękczacza do wody, żeby zachować walory smakowe wody i zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem
  • Kocioł prędko nagrzewa się do maksymalnej mocy
  • Zaokrąglona budowa zbiornika ułatwia miksowanie potraw w trakcie gotowania
  • Pokrywa z zawiasami samobalansującymi – sprężynowy mechanizm odchylania pokrywy umożliwia utrzymanie otwartej pokrywy w jednej pozycji
  • Dno zbiornika warzelnego wytworzone z blachy o grubości 3 mm
  • zaopatrzony w zawór parowy zezwalający na płynną regulację mocy i dopływu pary, z manometrem
  • zaimplementowany sprężynowy zawór bezpieczeństwa, który zapobiega wzrostowi ciśnienia w komorze parowej powyżej dopuszczalnego ciśnienia
  • Kocioł ma opcjonalną możliwość zamówienia wersji z mieszalnikiem (brak możliwości poprodukcyjnego domówienia i zamontowania) - za dopłatą
  • Mieszadło jest zamontowane na stałe i pozwala na produkcję pomiędzy innymi sosów, musów owocowych, przecierów, dżemów, smalcu, konfitur, kisielu, budyniu, likieru, polew, lekko gęstych rzeczy
  • Ramiona miksujące, łopatki mieszalnika mogą zostać wykonane na zamówienie i dostosowane pod rodzaj mieszanego towaru, maksymalizując efektywność całego procesu miksowania
  • kompletnie wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
  • Podwójny system bezpieczeństwa, profesjonalny system parowy i wykorzystanie najwyższej jakości komponentów pozwala na długookresowe i bezpiecznie działania i eksploatację kotła warzelnego
  • Ciśnienie pary w sieci nie powinno być wyższe niż 0,5 bara! w sytuacji przekroczenia tej wartości wymagana jest zainstalowanie zaworu bezpieczeństwa
  • Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

właściwości techniczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 990x1020x890
  • objętość [l]: 200
  • Napełnianie wodą: ręczne
  • System grzania: pośredni
  • Przyłącze wody zimnej: 1/2"
  • Przyłącze pary: 1"
  • Przyłącze instalacji kondensatu: 3/4"
  • Średnica zaworu spustowego: 2"
  • Maksymalne zużycie pary [kg/h]: ~70
  • Czas nagrzewania 20-90 °C [min.]: 31
  • Waga [kg]: 160

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.