Elektryczny piec do pizzy dwukomorowy z kolekcji Kitchen Line XL 99 firmy Hendi sterowany manualnie. W urządzeniu można piec równocześnie 18 pizz o średnicy 350 mm. Artykuł polecany dla sporej i małej gastronomii.
linia Kitchen Line to dobra jakość i dostępna wartość.parametry produktu:– Front wytworzony ze stali nierdzewnej – pokrywa ze stali – Izolacja z wełny mineralnej – Sterowanie mechaniczne – Oświetlenie komory – Dno komory wyłożone szamotem– Grzałki w każdej komorze (góra i dół) – Regulacja grzałek przy pomocy niezależnych termostatów– Termometr oddzielnie dla każdej komory Pieczenie pizzy, zapiekanie artykułów żywnościowych i podgrzewanie żywności w pojemnikach ZE WZGLĘDÓW BEZPIECZEŃSTWA MAKSYMALNA DOZWOLONA TEMPERATURA TO 500°C.
TEMPERATURĘ MOŻNA USTAWIĆ za pomocą TERMOSTATU. Miejsce instalacji pieca musi spełniać następujące oczekiwania: • obszar roboczy musi być suchy, • źródła wody powinny znajdować się w bezpiecznej odległości, • należy zapewnić odpowiednią wentylację i oświetlenie odpowiadające obowiązującym przepisom dotyczącym higieny i bezpieczeństwa.
PIECA NIE WOLNO INSTALOWAĆ W POBLIŻU materiałów ŁATWOPALNYCH (DREWNA, materiałów sztucznYCH, GAZÓW ITP.). UNIKAĆ KONTAKTU PRZEDMIOTÓW ŁATWOPALNYCH Z NAGRZANĄ POWIERZCHNIĄ PIECA. Zawsze ZAPEWNIAĆ BEZPIECZEŃSTWO POŻAROWE.
UTRZYMAĆ WOLNĄ PRZESTRZEŃ WOKÓŁ PIECA NA PRZYNAJMNIEJ 30 CM....