Opis:
- Piec konwekcyjno-parowy, który idealnie spełni oczekiwania w marketach, sklepach, restauracjach i innych obiektach gastronomicznych
- perfekcyjnie nadaje się do intensywnego używania
- zaopatrzony w prosty w obsłudze elektroniczny panel sterowania
- Możliwość gotowania w 3 trybach pracy:
- obróbka konwekcyjna 50°C - 270°C
- obróbka z użyciem pary wodnej 50°C - 100°C
- obróbka konwekcyjna + naparowanie 50°C - 270°C - Sonda do pomiaru temperatury
- Funkcja Delta T
- Wejście USB
- 2 prędkości wentylatora z autorewersem
- Możliwość zaprogramowania 300 rozmaitych przepisów (w tym 150 przepisów wstępnie zaprogramowanych)
- Odległość pomiędzy prowadnicami: 67 mm
- Regulacja naparowania
- samoczynne wstępne nagrzewanie komory
- Para generowana bezpośrednią metodą natryskową
- , a także komora z prowadnicami produkowane z wysokiej jakości stali rdzoodpornej
- Komora pieca produkowana ze stali AISI 304 z zaokrąglonymi krawędziami, dla łatwiejszego utrzymania w czystości
- ergonomiczna klamka
- Wentylatory tworzone ze stali nierdzewnej
- samoczynny system przemywający
cechy techniczne:
- wymiary [mm]: 970x1350x1880
- objętość: 20xGN 2/1
- Zasilanie [V]: 400
- Moc [kW]: 52
- Waga [kg]: 480
Dlaczego warto wybrać piec konwekcyjno-parowy CDT-220E?:
- W pełni mistrzowski piec konwekcyjno-parowy wytworzony we Włoszech
- Wentylatory z autorewersem świetny rozkład temperatur w komorze
- 2-warstwowe szklane drzwi bronią przed oparzeniem oraz wpływają na istotną energooszczędność pieca
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski