Piec konwekcyjno-parowy elektryczny firmy ProfiChef Omega z bojlerowym wytwarzaniem pary. Jednorazowy wsad - 20 pojemników GN 1/1. Sterowanie cyfrowe - 10-calowy wyświetlacz dotykowy. Europejska produkcja. Nowoczesny design.
Rzetelne wykonanie. Wózek na pojemniki GN w wyposażeniu. Ręczny, programowalny albo samoczynny system gotowania. Możliwość zapisania do 10 kroków w jednym programie. Książka przepisów podzielona na kategorie.
Wzdłużny układ prowadnic GN. Odległość pomiędzy prowadnicami 7 cm pozwala na korzystanie z pojemników GN choćby o głębokości 6,5 cm. Bardzo higieniczna tłoczona komora wyprodukowana z wysokiej jakości stali rdzoodpornej.
Przednia część urządzenia wytwarzana bez zastosowania połączeń śrubowych i nitów. Łatwo demontowalny stelaż na pojemniki GN, a także możliwość przystępnego odchylenia ścianki przykrywającej wentylator powoduje, iż piec prosto utrzymać w czystości.
Podwójna szyba drzwi z możliwością odchylenia wewnętrznej szyby gwarantuje nie tylko wysoką ochronę termiczną,w dodatku jest dodatkowym elementem gwarantującym wysoką higienę pieca. Halogenowe lampy umieszczone na prawej ścianie komory stosowne oświetlenie wnętrza.
funkcjonalna klamka zgodna ze standardami HACCP ma możliwość ruchu w prawą albo lewą stronę. Szczegółowa charakterystyka: Możliwość pieczenia konwekcyjnego, gotowania na parze, a także pieczenia konwekcyjnego z zaparowaniem – Combi Możliwość pracy z sondą Możliwość pracy w zakresie od 30°C do 300°C technika ACT, zezwalająca na samoczynną kontrolę i regulację parametrów cyklu pracy pieca, a także obniżenie zużycia energii Manualne oraz programowane ustawienia trybów pracy Fabryczne programy obróbki Funkcja MYCOOKBOOK przeznaczona do zapisywania programów w wybranych folderach Manualny i automatyczny system nagrzewania wstępnego do temperatury powyżej 300°C Możliwość zapisana programów w 10 krokach Funkcja HOLD pozwalająca na wstrzymanie cyklu Możliwość zapisu programów wraz ze zdjęciami potraw Możliwość zapisu i eksportu informacji HACCP Złącze USB Zintegrowany moduł WIFI System autodiagnostyki Możliwość pracy wielopunktowej sondy rdzenia w trybie Delta T System Cooc&Go umożliwiający jednoczesną obróbkę produktów z różnymi czasami trwania System szybkiego schładzania komory Możliwość prowadzenia regeneracji potraw Specjalny proces przeznaczony do wyrastania ciasta System ręcznego dodawania zaparowania w trakcie trwania cyklu System szybkiego zaparowania dzięki zaimplementowaniu elitarnicy pary Programowany system FCS pozwalający na wymuszone eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca technika SCS, zezwalająca na kontrolowane eliminowanie nadmiaru pary z komory pieca Siedem szybkości wentylatora prędkość pulsacyjna umożliwiająca pieczenie delikatnych produktów cukierniczych 3-sonda rdzenia Zintegrowany syfon odpływu wody dostosowywane nóżki Możliwość ustawiania maszyn na sobie nieskomplikowany w demontażu system prowadnic na pojemniki Możliwość zmiany kierunku otwarcia drzwi ( należy zgłosić przed złożeniem zamówienia, piec w takim wykonaniu wyłącznie na zamówienie) Podwójna szyba drzwi komory wytwarzana z niskoemisyjnego rodzaju szkła System natychmiastowego zatrzymania wentylatorów po otwarciu drzwi Prysznic na zwijaku System samoczynnego mycia jednoskładnikową mieszanką ProfiChef (4+1 cykli) automatyczny system płukania i odkamieniania luksusowicy pary Zintegrowany pojemnik na płyn przemywający i odkamieniacz ProfiChef Funkcja dodawania detergentu przy sprawdzaniu statusu cyklu mycia