Menu
Zamknij

Piec konwekcyjno-parowy FED06 | 6xGN1/1 | 6x600x400 | sonda | 9 programów | 7,65kW

Piece i płyty grzejne gastronomiczne

Opis

Opis:

  • dzięki zaimplementowaniu najnowocześniejszych rozwiązań technicznych piece Resto Quality to wszechstronne urządzenia, zapewniające wyśmienite rezultaty we wszelkich rodzajach obróbki cieplnej
  • piec zezwala na: pieczenie, smażenie, grillowanie, gotowanie na parze, blanszowanie, rozmrażanie, regenerację
  • dzięki stosownie wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem przepływ powietrza jest słuszny i zapewnia równomierny rozkład temperatur w komorze
  • funkcja naparowania i sonda pomiarowa, starannie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw, pozwalają na wyśmienitą obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw
  • drzwi pieca wytwarzane są z podwójnej szyby atermicznej, dzięki chłodzeniu grawitacyjnemu dają one gwarancję bezpieczeństwa i chronią przed oparzeniem
  • możliwość prowadzenia równocześnie obróbki różnorodnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych półkach
  • proste otwieranie szyby ułatwiające utrzymanie pieca w czystości
  • oświetlenie wnętrza pieca nad wyraz skuteczne lampy halogenowe
  • uszczelka drzwi tworzona jest z gumy silikonowej, opornej na wysokie temperatury i ścieranie
  • łatwy w obsłudze, elektroniczny panel z możliwością zapisu 9 jednostkowych programów
  • para wykonana metodą bezpośredniego natrysku
  • podwójny cyfrowy ekran
  • stopień ochrony IPX3
  • procentowe ustawienie stopnia naparowania
  • możliwość włączenia i wyłączenia światła w komorze
  • prowadnice umożliwiające korzystanie z blach GN 1/1 oraz blach cukierniczo-piekarniczych 600x400
  • system prędkiego schładzania komory pieca
  • zatrzaskowy zamek drzwi
  • prowadnice na blachy wytworzone z wytrzymałych profili ze stali nierdzewnej
  • dostosowywane nóżki umożliwiające właściwe wypoziomowanie pieca
  • funkcja wstępnego nagrzewania
  • funkcja delta T przeznaczona do delikatnej obróbki mięs
  • sonda do pomiaru temperatury w zestawie
  • trzy tryby pracy: para, gorące powietrze, kombinacja pary i gorącego powietrza

cechy techniczne:

  • sterowanie: elektroniczne
  • objętość: 6 blach 600x400 mm lub GN1/1
  • wymiary zewnętrzne: 840x910x830 mm
  • odległość pomiędzy prowadnicami: 80 mm
  • waga: 91 kg
  • moc: 7,65 kW
  • napięcie: 400 V
  • temperatura: 35-280°C

Wyposażenie dopełniające:

  • okap nad piec z łapaczami tłuszczu 900x1100x450 – 3 100 zł netto
  • podstawa pod piec z prowadnicami na tace –1 830 zł netto
  • zmiękczacz manualny LT8
  • zmiękczacz automatyczny RQ4TD
  • płyta szamotowa GN1/1 do pizzy
  • drzwi pieca otwierane na prawą stronę
  • prysznic do mycia komory

Dlaczego warto wybrać piece konwekcyjno-parowe Resto Quality FED06?

  • W pełni mistrzowski piec konwekcyjno-parowy stworzony we Włoszech najlepszy w tej cenie na rynku.
  • Dzięki zastosowaniu pionierskich rozwiązań technicznych piece Resto Quality to wszechstronne urządzenia, gwarantujące doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki cieplnej.
  • Prowadnice stworzone z wytrzymałych profili ze stali rdzoodpornej zezwalają na korzystanie z blach GN 1/1 i blach cukierniczo-piekarniczych 600x400mm.
  • umożliwia gotowanie rożnych produktów na kilku stopniach jednocześnie, co zezwala na sprężystą pracę w kuchni.
  • Możliwość zapisania 9 jednostkowych programów.
  • Specjalna klamka, a także drzwi pieca wytwarzane z podwójnej szyby atermicznej uniemożliwiają oparzeniu i umożliwiają utrzymanie komory w czystości.
  • Sonda pomiarowa pozwala na kontrolowanie temperatury pieczonych potraw, dzięki temu mamy pewność, że przygotowywane mięsa będą doskonałe.
  • 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski.

Do pobrania:

Instrukcja obsługi

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.