Opis:
- Piece tunelowe z serii SET i SEG gwarantują równomierne pieczenie, prędkość i oszczędność czasu
- Wszechstronne urządzenia: perfekcyjne do wszystkich rodzajów produktów od pizzy do wyrobów gastronomicznych i cukierniczych
- asygnowane do ciągłego i seryjnego użytku, np. W sieciach restauracji
- przystępne są w wersji elektrycznej (SET) i gazowej (SEG)
- Maksymalna skuteczność przy niskim zużyciu energii
- Piece wyróżniają się prostotą w wykorzystywaniu, genialne i powtarzalne rezultaty pieczenia
- Regulacja prędkości przesuwu taśmy zapewniają wysokie tempo produkcji i sprawność
- instynktowny panel elektroniczny umieszczony wprzystępnym miejscu
- Możemy ustawić czas pieczenia artykułu od 1 do 30 minut
- Możliwość zapisywania swych receptur dla każdego rodzaju pieczonego produktu
- Pieczenie odbywa się poprzez nadmuch dwóch strumieni gorącego powietrza
- Piece można piętrować, co pozwala na oszczędność miejsca i czasu
- Możliwość ustawienia temperatur w zakresie 90°C - 300°C
- Funkcja stand by
- mocna konstrukcja wytworzona w całości ze stali nierdzewnej
- Boczne drzwiczki z oknem wizyjnym
- W standardzie podstawa jezdna (oprócz modelu SET1100)
cechy techniczne:
- rozmiary zewnętrzne pieca [mm]: 1123x1710x450
- rozmiary komory pieczenia [mm]: 566x710x80
- wymiary zewnętrzne z podstawą [mm]: 1123x1710x1520
- Wysokość podstawy [mm]: 1070
- Moc [kW]: 15
- Zużycie energii [kW/h]: 7 - 8
- Szerokość taśmy [mm]: 535
- efektywność ø30 [szt/h]: 57
- Waga [kg]: 180
Dlaczego warto wybrać piec tunelowy Resto Quality SET1600?
- Sterowanie za pomocą panelu dotykowego z możliwością zapisu różnorodnych parametrów pieczenia
- obszerna powtarzalność wypieku
- Piec przeznaczony do obfitych pizzerii, a także cukierni
- Ogrzewanie pieczonych produktów poprzez równomierny nadmuch gorącego powietrza