Menu
Zamknij

Bagieciarka piekarnicza | rogalikarka | do francuskich bagietek | paluchów | dwa cylindry 50 cm | FRF500

Pozostała gastronomia

Opis

Opis:

  • Profesjonalna bagieciarka piekarnicza dedykowana do produkcji bagietek, paluchów, rogalików, drożdżówek, bochenków chleba, spodów do ciasta, a choćby bułek do hotdogów przez wałkowanie i zwijanie kęsów ciasta
  • Urządzenie wyśmienite do piekarni, cukierni, znikomych i przeciętnych przedsiębiorstw
  • Rogalikarka wydłuża i stwarza ciasto w zakresie gramatury 20 – 1000 g
  • Maksymalna długość formowanego ciasta wynosi 50 cm
  • Prosta regulacja grubości ciasta przez ustawienie odległości pomiędzy wałkami
  • Urządzenie wyekwipowane jest w taśmy przenośnikowe z wełnianą powłoką filcową
  • Dwa polerowane i chromowane wałki zamontowane na wysokiej jakości w dodatku uszczelnianych łożyskach
  • Rogalikarka zagwarantuje genialny i powtarzalny za każdym razem kształt ciasta
  • Chromowana powłoka wałków powoduje, iż ciasto nie przywiera do ciasta
  • Możliwość przeniesienia uformowanego ciasta do przedniej (z tej samej strony, której było podawane przy obsłudze jednoosobowej) lub tylnej półki odbiorczej
  • Istnieje dodatkowo możliwość odłączenia taśm rolujących, tak by urządzenie służyło do rozwałkowywania ciasta na pizzę (spodów do pizzy)
  • wbudowane w rogalikarkę narzędzie do francuskich bagietek, zezwalające na wydłużenie procesu zwijania i wałkowania ciasta, aby osiągnąć skrupulatną pożądaną długość i grubość formowanego ciasta
  • Osłony zabezpieczające i dwie boczne ścianki wytworzone ze stali nierdzewnej z dodatkiem specjalnego stopu nierdzewnego aluminium, polerowanego tak, żeby nie osadzał się kurz i mąka
  • Przycisk bezpieczeństwa pozwalająca na awaryjne zatrzymanie pracy urządzenia
  • postępowy design
  • Prosta w obsłudze i utrzymaniu w czystości konstrukcja, gwarantująca cichą i bezusterkową pracę
  • Urządzenie wyposażone jest w nylonowe kółka usprawniające przemieszczenie
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

parametry technologiczne:

  • rozmiary zewnętrzne [mm]: 880x1320x1200
  • Moc [kW]: 0,55
  • Zasilanie [V]: 230/400
  • Szerokość wałka [mm]: 500
  • Zakres wagi ciasta [g]: 20 - 1000
  • wydajność [szt./h]: 1000/1500
  • Waga [kg]: 170

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.