Opis:
- Profesjonalna bagieciarka piekarnicza dedykowana do produkcji bagietek, paluchów, rogalików, drożdżówek, bochenków chleba, spodów do ciasta, a nawet bułek do hotdogów przez wałkowanie i zwijanie kęsów ciasta
- Urządzenie znakomite do piekarni, cukierni, nieznacznych i średnich przedsiębiorstw
- Rogalikarka wydłuża i stwarza ciasto w zakresie gramatury 20 – 1000 g
- Maksymalna długość formowanego ciasta wynosi 63 cm
- Prosta regulacja grubości ciasta przez ustawienie odległości między wałkami
- Urządzenie zaopatrzone jest w taśmy mobilnikowe z wełnianą powłoką filcową
- Dwa polerowane i chromowane wałki zamontowane na wysokiej jakości ponadto uszczelnianych łożyskach
- Rogalikarka gwarantuje genialny i powtarzalny za każdym razem zarys ciasta
- Chromowana powłoka wałków sprawia, że ciasto nie przywiera do ciasta
- Możliwość przeniesienia uformowanego ciasta do przedniej (z tej samej strony, której było podawane przy obsłudze jednoosobowej) lub tylnej półki odbiorczej
- Istnieje również możliwość odłączenia taśm rolujących, tak żeby urządzenie służyło do rozwałkowywania ciasta na pizzę (spodów do pizzy)
- wbudowane w rogalikarkę narzędzie do francuskich bagietek, pozwalające na wydłużenie cyklu zwijania i wałkowania ciasta, aby osiągnąć staranną pożądaną długość i grubość formowanego ciasta
- Osłony zabezpieczające i dwie boczne ścianki wyprodukowane ze stali nierdzewnej z dodatkiem specjalnego stopu nierdzewnego aluminium, polerowanego tak, żeby nie osadzał się kurz i mąka
- Przycisk bezpieczeństwa zezwalająca na awaryjne zatrzymanie pracy urządzenia
- postępowy design
- budowa całkowicie wyprodukowana ze stali nierdzewnej
- Prosta w obsłudze i utrzymaniu w czystości konstrukcja, zapewniająca cichą i bezusterkową pracę
- Urządzenie zaopatrzone jest w nylonowe kółka upraszczające przemieszczenie
- Wszystkie elementy mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
atrybuty technologiczne:
- rozmiary zewnętrzne [mm]: 920x1320x1200
- Moc [kW]: 0,55
- Zasilanie [V]: 230/400
- Szerokość wałka [mm]: 630
- Zakres wagi ciasta [g]: 20 - 1000
- produktywność [szt./h]: 1000/1500
- Waga [kg]: 190