Nóż do pieczeni Green Line 230 mm Ostrza noży tworzone z jednego kawałka stali rdzoodpornej AISI 420 z węglowo - molibdenowo - wanadową domieszką, co gwarantuje zachowanie ostrych, niepodatnych na korozję krawędzi tnących o dużej twardości i adekwatnej rozciągliwości, Ostrza noży mają wklęsły szlif dla ulepszonego wyważenia, komfortu pracy i jej produktywności, Każdy nóż jest wykańczany i ostrzony ręcznie, jednolita krawędź tnąca o trafnym kącie (<35°), testowana jest za pomocą maszyn laserowych, Noże cechują się długą żywotnością ostrza i łatwym ostrzeniem, unikatowa, poręczna rękojeść tworzona z tworzywa Santoprene z domieszką polipropylenu cechy przeciwpoślizgowe i jest dużo bezpieczniejsza w użyciu od klasycznych rękojeści, Można myć w zmywarce i dezynfekować, Zielonypowoduje, że nóż jest dobrze widoczny na blacie roboczym