Prasa do hamburgerów firmy Royal Catering usprawnia formowanie mięsa w placki o identycznej wielkości i gramaturze. Przy użyciu modelu RCHM-100 prosto i ekspresowo kształtować można kotlety o średnicy 10 cm. Dzięki ogromnej funkcjonalności, a także wytrzymałości urządzenie odpowiada potrzebom fachowej gastronomii.
wspaniale nadaje się m.in. Do barów, restauracji, lokali rodzaju bistro lub fast food, food trucków, firm cateringowych czy stoisk z grillowanymi potrawami. Prasa do hamburgerów Royal Catering gwarantuje precyzję i solidność - parametry niezbędne w profesjonalnej kuchni.
Z jej pomocą przygotowywanie porcji o wspaniałym profilu jest tak proste jak dwa ruchy dźwignią. Niewątpliwie doceniona zostanie w każdej restauracji, barze, food trucku oraz wszędzie tam, gdzie specjalnością są doskonałe, sprawnie serwowane burgery.
starannie 10 centymetrów średnicy będą miały burgery przygotowane za pomocą prasy RCHM-100. Dzięki zastosowaniu zawsze identycznej porcji bezkompromisowca zyskają wspaniały i grubość. Korzystając z narzędzia, kucharze oszczędzą czas, który musieliby poświęcić na ręczną obróbkę mięsa.
staranne dozowanie pozwoli także ograniczyć straty związane z przeszacowaniem ilości niezbędnych części. Bezpieczeństwo, higiena i trwałość - wybór tworzyw zaimplementowanych przy budowie maszynki do hamburgerów Royal Catering podyktowany był troską o te trzy aspekty.
Forma, w której umieszcza się mięso, zrobiona została z anodowanego aluminium. Pozostałe elementy stworzono z wysokiej klasy stali nierdzewnej, odpornej na oddziaływanie czynników zewnętrznych i zachowującej perfekcyjny wygląd poprzez długie lata.
Wygodę wykorzystywania prasy RCHM-100 użyteczna i dźwignia pokryta przeciwpoślizgowym PVC. Takie wykończenie powoduje, iż obsługa nawet utłuszczonymi dłońmi nie powoduje problemu. Cały cykl maksymalnie uproszczono (jednym ruchem opuszcza się ramię, drugim - podwyższa).
ponadto maszyna do burgerów zaopatrzona została w gumowe nóżki stabilizujące. W wyniku czego urządzenie nie przemieszcza się podczas pracy, jak również nie rysuje powierzchni, na której stoi. Papierowe krążki dostosowanej wielkości (500 szt.
w zestawie) uniemożliwiają sklejaniu produktów spożywczych z metalowymi elementami. Za sprawą „śliskiej" powierzchni pokrytej woskiem, osłonki można przed smażeniem albo grillowaniem zlikwidować.
Dzięki zaimplementowaniu przekładek (jedna pod spód, druga na wierzch), mięso nie ma kontaktu ani z rękami kucharza, ani z samą maszynką. Jest to rozwiązanie poręczne i jednoczesnie jednocześnie. Prasa Royal Catering również dogodnie umieszczony podajnik do krążków.
Łatwość czyszczenia sprawia, iż maszynka do przyrządzania burgerów RCHM-100 świetnie spisze się w codziennym, intensywnym użytkowaniu. Urządzenie zaprojektowano z myślą o wygodnym dostępie do kluczowych części, tak aby usunięcie resztek mięsa lub tłuszczu nie przysparzało trudności.
widoczne znaczenie ma również gładka powierzchnia, w którą nie wnikają cząsteczki żywności.