Opis:
- produktywny profesjonalny włoski mikser spiralny
- zezwala na wyrabianie i ugniatanie ciast ciężkich, na pizzę, pierogi, chleb
- doskonale sprawdzi się w pizzeriach, piekarniach, restauracjach, pierogarniach czy różnorodnego rodzaju lokalach gastronomicznych
- Stała dzieża, wyjmowane specjalne dwa ramiona miksujące z osłoną ochronną ze stali rdzoodpornej pozwalają na ułatwione czyszczenie komponentów mające styczność z ciastem
- Pokrywa misy wytworzona została z klarownego tworzywa nienaturalnego, z otworem zezwalającym na dodawanie produktów w trakcie obróbki
- Obsługa miksera odbywa się przy pomocy przycisków znajdujących się z frontu, w górnej części urządzenia
- zaimplementowany timer z możliwością ustawienia czasu pracy miesiarki w zakresie 0-30 min
- Mikser umożliwia płynnąregulację prędkości przy pomocy pokrętła
- automatyczne zatrzymanie pracy po uniesieniu osłony zabezpieczającej
- konkretny i sprawny napęd
- Ramiona z osłoną zabezpieczającą wytworzone są ze stali rdzoodpornej
- Trwała rama korpusu wytwarzana z grubej i wysokiej jakości stali C40
- Wytrzymały korpus urządzenia emaliowany epoksydową farbą antyzadrapaniową asygnowaną do kontaktu z żywnością
- Dzieża ze stali rdzoodpornej AISI 304 z usztywnionymi krawędziami
- szybkość ramienia miksującego od 35 do 70 uderzeń na minutę
- łatwa w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości
- antypoślizgowe nóżki
- Wszystkie komponenty posiadające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP
właściwości technologiczne:
- rozmiary zewnętrzne [mm]: 398x583x644
- rozmiary dzieży [mm]: 320x165
- objętość [l]: 10
- Maks. Wsad ciasta [kg]: 6-7
- szybkość obrotu dzieży [obr/min]: 6/14
- Moc [kW]: 0,75
- Zasilanie [V]: 230
- Waga [kg]: 35