Stół roboczy z półką dolną E1040/900/700 o wymiarach 90x70x85 cm wykonany ze stali nierdzewnej. Stół roboczy to podstawowe wyposażenie fachowej gastronomii. Wyprodukowany z blachy rdzoodpornej o grubości 0,8-1 mm.
Blat stołu wygłuszono płytą wiórową klejoną od spodu do blachy klejami spełniającymi wszystkie oczekiwania dotyczące kontaktu z żywnością. Zabezpieczenie płyty środkami wodoodpornymi sprawia, że stół jest odporny na działanie wilgoci.
Stelaż stołu jest oparte na kształtownikach o profilu zamkniętym. Wykonanie: Standardowo stół jest wykonywany z tzw. Rantem tylnym – listwą ogranicznikową o wysokości około 4 cm, która zabezpiecza przed zsuwaniem się odpadków z części roboczej w szczeliny przy ścianie kuchni.
W zależności od ustawienia zaleca się zamawianie stołu roboczego w dodatku z rantem lewym lub prawym, co umożliwi utrzymanie czystości w kuchni. W sytuacji stołu, którego miejsce zaplanowano na środku kuchni w bloku urządzeń, najkorzystniejszym modelem będzie stół bez rantów.