Menu
Zamknij

Szafa do sezonowania Klima Aging SYSTEM | KAS1500PV

Szafy i witryny chłodnicze

Opis

Szafa do sezonowania Klima Aging SYSTEM | KAS1500PVOpatentowany system OxygenKLIMA, gwarantuje optymalne i planowane natlenienie towaru, które zabija mikroorganizmy i pleśnie. Tylko szafy do sezonowania KLIMA mają tego typu konfigurowalny system dezynfekcji i dezodoryzacji.

Częstotliwość dezynfekcji komory jest uzależniona od wybranego programu, przeciętnie odbywa się ona w częstotliwości co 3 godziny i trwa 6 minut. Ogranicza i kontroluje obecność bakterii i pleśni, usuwa nieprzyjemny zapach, mięso można sezonować do 2 miesięcy, Powietrze pobierane jest z zewnątrz i wprowadzane jako czysty tlen do komory w kontrolowany i dozowany sposób, Dezynfekcja bez użycia chemikaliów, nawet trudno przystępnych części, takich jak wewnętrzne kanały wentylacyjne i części agregatu chłodniczego, uniemożliwia rozwojowi pleśni i bakterii między kawałkami mięsa które zostały włożone w różnym odstępie czasu.

W rzeczywistości świeże mięso ma więcej wilgoci (jedna z głównych przyczyn wzrostu bakterii) i może zanieczyścić kawałki, które były najdłużej sezonowane. Szafy do sezonowania mięsa albo sera Klima Aging gwarantują równomierną wentylację i doskonały mikroklimat: niepowtarzalny i opatentowany system wentylacji „V-O" jest jednym z detali, dzięki którym szafy KLIMA posiadają najbardziej postępową technologię sezonowania na rynku, Asymetryczny układ otworów na tylnej ścianie wewnętrznej zapewnia równomierną wentylację i jednorodne dojrzewanie całego towaru.

Powietrze jest kierowane zarówno poziomo, jak i pionowo,aby utrzymać stałą temperaturę i wilgotność w każdym punkcie komory, a także stworzyć znakomity mikroklimat, Nie ma zapotrzebowania okresowego przekładania i obracania produktów w szafie, co ułatwia i usprawnia organizację pracy i zapobiega dostawaniu się nieoczyszczonego powietrza do komory, W szafach zaimplementowano monoblokowy agregat chłodniczy oraz ekologiczny czynnik chłodniczy R290 dla zapewnienia najlepszych rezultatów dojrzewania oraz ograniczenia kosztów energii, Opis: mistrzowskie szafy Klima Aging przeznaczone są do sezonowania salami lub serów, mają dodatkowo specjalnie oznaczone programy, które rewelacyjnie sprawdzą się do produktów wegańskich, siedmiocalowy wyświetlacz dotykowy z ikonami, tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C, ekologiczny czynnik chłodniczy R290, chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (zastrzeżone), równomierne rozprowadzanie powietrza i wilgoci w komorze umożliwia ujednolicić cykl dojrzewania wszelkich produktów, zastrzeżony agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia, 20 gotowych i konfigurowalnych przepisów, możliwość ustawienia 20 kroków na każdą recepturę, możliwość ustawiania prędkości wentylatora, przeszklone drzwi pozwalają na monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce, dostosowywana temperatura pracy w zakresie od +2 do +25°C, genialna izolacja termiczna, funkcja centrum testowego, możliwość dokupienia systemu "OxigenKlima" do wybranych modeli, sonda do pomiaru wilgotności i temperatury, wejście USB i microUSB, rejestrator informacji dla HACCP, wewnętrzne oświetlenie LED, dostosowywane półki w komplecie, instynktowny, wielojęzyczny ekran dotykowy, pozwaladopasować i zapisać każdy przepis, i kontrolować cykl dojrzewania, możliwość zarządzania procesem dojrzewania i zmiany ustawień na każdym etapie, odprowadzanie skroplin z generatora pary dopasowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu, akcesoria stworzone ze stali nierdzewnej, możliwość wyboru zestawu do sezonowania (ważne by określić rodzaj zestawu przy zamówieniu, do sera/salami - inaczej zostanie przydzielony typowy komplet do sezonowania salami), sezonowane jednocześnie mogą być tylko produkty jednego typu (sery/salami), szkolenie z obsługi gratis, W zestawie KLIMA AGING SYSTEM 1500: 8M150KIT CA - 8 stalowych półek + 8 par prowadnic (ser), 6A150KIT SA - 6 półek z 36 ząbkami + 6 par prowadnic (salami), właściwości techniczne: wymiary zewnętrzne [mm]: 1460x850x2115, moc [kW]: 1,8, zasilanie [V]: 230, objętość min/max [kg]*:80/140, ilość drzwi [szt]: 2, waga [kg]: 270 *polecana objętość dla prawidłowej pracy urządzenia--//--CharakterystykaTemperatura drobna (°C) 2 Temperatura maksymalna (°C) 25 Maksymalna temperatura otoczenia 43°C MateriałyMateriał Stal nierdzewna pojemnośćPojemność 80 - 140 kg Zasilanie i mocZasilanie Elektryczne Napięcie 230V Moc elektryczna (kW) 1,8 wymiarySzerokość (mm) 1460 Głębokość (mm) 850 Wysokość (mm) 2115

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinię

PODOBNE PRODUKTY

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.