Opis:
- Urządzenie dedykowane do formowania ciasta ciężkiego na pizze, tortille etc.
- Wałek do ugniatania ciasta i lej wrzutowy ciasta z tworzywa nienaturalnego
- pokrywa wytworzona ze stali AISI 304
- Regulacja grubości ciasta w zakresie 0 - 4 mm
- Wałek o długości 400mm
- znaczne ułatwienie i przyspieszenie pracy przy formowaniu ciasta
- usztywnione zębatki
- Wałki tworzone z materiału, który nie przywiera do ciasta
- Cicha praca bez wibracji
- w trakcie wałkowania temperatura ciasta nie zmienia się
- Łatwe stosowanie i czyszczenie
- Niskie zużycie energii
- rozmaity zarys ciasta, zależny od przekręcenia ciasta między wałkami
atrybuty techniczne:
- rozmiary zewnętrzne [mm]: 510x410x660
- liczba wałków: 2
- Maksymalna waga ciasta [g]: 80-500
- Średnica ciasta [mm]: 380
- kształt ciasta: krągły
- Moc [kW]: 0,37
- Zasilanie [V]: 230
- Waga [kg]: 39
Dlaczego warto wybrać wałkownicę do ciasta Resto Quality SMR40?
- najlepszy stosunek jakości do ceny
- widocznie przyspiesza pracę związaną z rozwałkowaniem ciasta
- Prosta regulacja grubości ciasta
- Wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać choćby ciasto marcepanowe
- Osłony są wyekwipowane w specjalne nakrętki upraszczające demontaż osłon w celu konserwacji
- za pomocą tej wałkownicy możemy przygotować placek okrągły albo prostokątny
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski