Opis urządzenia:
- Urządzenie asygnowane do formowania ciasta ciężkiego na pizze, tortille etc.
- Wałek do ugniatania ciasta i lej wrzutowy ciasta z tworzywa sztucznego
- Regulacja grubości ciasta w zakresie 0 - 4 mm
- Wałek o długości 300 mm
- pokaźne ułatwienie i przyspieszenie pracy przy formowaniu ciasta
- umocnione zębatki
- pokrywa w pełni wyprodukowana ze stali nierdzewnej
- Wałki wyprodukowane z materiału, który nie przywiera do ciasta
- Cicha praca bez wibracji
- podczas wałkowania temperatura ciasta nie zmienia się
- Łatwe stosowanie i czyszczenie
- Niskie zużycie energii
właściwości technologiczne:
- rozmiary zewnętrzne: 410x300x370
- ilość wałków: 1
- kształt ciasta: prostokątny
- Waga ciasta: 100-210
- Średnica ciasta [mm]:160-290
- Średnica wałka [mm]: 50,3
- Moc [kW]:0,22
- Zasilanie [V]: 230
- Waga [kg]:21
Dlaczego warto wybrać wałkownicę do ciasta Resto Quality SNG30?
- najkorzystniejszy stosunek jakości do ceny
- wyraźnie przyspiesza pracę związaną z rozwałkowaniem ciasta
- Prosta regulacja grubości ciasta
- Wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe
- Osłony są zaopatrzone w specjalne nakrętki usprawniające demontaż osłon w celu konserwacji
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski